Миналото на Ивайло Пенов, станал най-коментираната личност в Пловдив през последните

...
Миналото на Ивайло Пенов, станал най-коментираната личност в Пловдив през последните
Коментари Харесай

Биячът на Митко бил с огромно самочувствие, но без покритие

 Миналото на Ивайло Пенов, станал най-коментираната персона в Пловдив през последните дни поради бруталната експанзия към продавача на чорапи Митко, е освен скандално, само че и печално. То е осеяно с редица изцепки и надменно държание, съмнителна адвокатска процедура, маниакално ухажване на жена и една голяма персонална покруса.

Преди да дебаркира в града под тепетата и да отвори в " Капана “ заведението Yellow Dot, 45-годишният правист и предприемач се подвизава поредно във Варна и София. Адвокатската му процедура стартира точно в морския град в адвокатската фирма на известна варненска адвокатка към 2000 година, където се задържа в продължение на няколко месеца, описват пред " Блиц "  опитни адвокати, станали очевидци на прохождането на Пенов в специалността. 

" Тоя не става за нищо. Едно нещо не може да напише като хората “ – общо взето, до това се окончавали оценките за него от хората, с които работел. Пенов не се отличавал с особени качества на правист, само че пък показал хиперсамочувствие и безсъвестност. След няколко месеца работа в адвокатската фирма той бил отхвърлен. Вписал се в Софийската адвокатска гилдия, само че траял да работи във Варна.

" Разчиташе най-много на софистиката си, за която явно смяташе, че е на високо равнище, само че това надалеч не беше по този начин. А познанията му в правната материя бяха повече от скромни “, споделят източници, които чудесно познават Ивайло Пенов. 

В зората на адвокатската си кариера той работел най-вече с чужденци, най-много руснаци, които желали да закупят парцели в България. Той им съдействал за регистрирането на сдружения, които да купят парцели като юридически лица. Според някои хора в юридическите среди евентуално самочувствието на Пенов идвало точно от това, че представлявал хора с пари.

По това време някъде той се срещнал с първата си брачна половинка – Мая. Преди обаче тя да му пристане, Пенов дълго време пърхал към нея, с цел да получи вниманието ѝ. Запознати с историята им разкриха пред наш кореспондент, че в началото тя го отхвърлила, което мощно амбицирало напористия юрист и даже му харесало, тъй като по този начин му се отворила опция да се потвърждава като огромен мъж, споделят нашите източници. 

" Купуваше ѝ скъпи дарове, ухажваше я, играеше го огромен джентълмен – класика в жанра. Мисля, че тогава пристигнаха и по-големите му апетити за огромни приходи – с цел да може да е на нужното равнище. Спомням си, че стигна до такава степен, да продаде апартамент, даден от родителите му, за което татко му бе толкоз афектиран, че за малко не се отхвърли от него “, разкриват осведомени с предишното на Пенов.

Скандалният юрист, който си навлече гнева на пловдивчани поради това, че посегна на локалния любим Митко, е претърпял и жестока персонална покруса. След като се оженил за Мая и се родило първото им детенце, се оказало, че то страда от тежко заболяване. Продължително време те се опитвали да го спасят благодарение на всевъзможни експерти и лечения, в това число и в Турция, само че не съумели. При една от интервенциите на детето се открило, че белият му дроб е мощно повреден. Малко по-късно то си отишло, като съгласно наши източници едва ли имало и навършени 3 годинки. 

Адвокатските права на Ивайло Пенов са били отнети поради влезнала в действие присъда за отнемане и заграбване на 14 000 лв., принадлежали на негова клиентка. Присъдата от 1 година условно с 3 години изпитателен период е постановена от Районен съд - Варна през април 2016 година. За нея, както и за претекстовете на съда по случая с обсебването и присвояването на парите можете да прочетете подробно тук и тук.

Жалбата на клиент на Пенов против него не е изолиран случай. Друг човек от Разград също е водел каузи против юриста по обвиняване, че му е прибрал парите, без да свърши нищо. По думите на варненски адвокати против сътрудника им е имало и дисциплинарни производства в София. Първото е през юли 2008 година, когато е бил охулен. Две години по-късно му е наложена санкция, а през 2013 година е последвала нова, както и отнемане от право да упражнява адвокатската специалност за период от 3 месеца. 

В биографията си Ивайло Пенов има и една друга не просто арогантна, само че и глупава изцепка. Преди няколко години той отказал да заплати дизайнерски велосипед, който бил направен за него по поръчка. Изработката била на варненски актьор – наследник на един от най-известните морски предприемачи в България, който е с минало в службите – Георги Бонин. Той помолил собствен другар юрист да поговори човешки с Ивайло Пенов и да му каже да заплати. 

" Каза ми: " Защо по този начин се излага това момче? Нека да си заплати “. Спомням си, че бяха някъде 700 – 800 лв.. Говорих с Пенов човешки, споделих му: " Не прави нелепости, Жоро Бонин е сериозен човек “. А той ми отвърна: " Не! За нищо не става това колело! Жена ми се преби с него, никакви пари няма да дам! “.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР